HET TRAPPENHUIS

=====================================

 

trap4

Het trappenhuis wordt een trappenhuis met een grote bordesrand van beneden naar boven.  Hiervoor worden de rechte trappen in delen gezaagd waardoor ik een dwarsplankje moet maken om als bordes te dienen. Dit doe ik voor alle verdiepingen die er zijn. Dus kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trap7

 

Hiernaast zie je het resultaat van 1 bordestrap.  Langs de rand van het bordes komt natuurlijk nog een mooie afwerking.

 

 

 

 

 

trap8

 

Het idee van een trappenhuis met bordestrappen is dat er vanaf het plafond van de tweede verdieping een grote kroonluchter kan hangen tot beneden op de eerste verdieping. Hiernaast zie je dus al een overzicht hoe het er uit komt te zien.

De trappen heb ik nadat ze klaar waren allemaal in de beits gezet waardoor ze een mooi oud effect kregen.

 

 

 

 

 

 

trap12

 

Zoals jullie kunnen zien wordt het een mooi plaatje met de gebeitste trappen en bordessen. Ik heb ook al een noodverlichting aangebracht om te zien hoe het staat. Het cirkit op de achtergrond is de elektrische leiding die ik per bak heb aangebracht. Later in een apart Hoofdstuk meer hierover.

 

 

 

 

 

 

 

trap10

 

Hier heb je een totaal beeld van het trappenhuis met de gebeitste trappen en bordessen. Nu moet er nog behangen worden en de ornamenten moeten  nog gemaakt worden en dan aangebracht worden op de plafonds.

 

 

 

 

 

 

 

 

trapplaf1

 

Bij Ria Odijk heb ik een hele mooie mal gekocht om ornamenten te maken. Dit zijn ornamenten van klei die ik op het plafond plak en daar goed laat drogen. Hierna kan ik de plafonds gaan witten.

 

 

 

 

 

 

 

 

trapzolder

 

Hier zie je het eindresultaat van de trap op de zolderverdieping. Het plafond is gewit en voorzien van ornamenten. Het behang wat gekocht is bij Rika van Het Poppenhuis in Arnhem staat erg mooi met die labrizeringsrand. 

 

 

 

 

 

 

trap-onder

 

Al laatste laat ik jullie nog even de trap zien in de kelder van het Kabinet. In deze ruimte heb ik ook nog een toilet gemaakt.Want het personeel moet toch ook !

Hier zie je dat ik in het hele trappenhuis hetzelfde behang gebruikt hebt. Dit is gedaan om het trappenhuis als  1 geheel over te laten komen.

 

 

Dit was het plan, het maken en de afwerking van HET TRAPPENHUIS.

 
 
Alles van deze website behoord aan Has en John. Gebruik zonder toestemming is absoluut strafbaar.
  Site Map